Modelbouw
Vorige Start Volgende

 

Start
Wie ben ik?
Modelbouw
Ravenstein
Foto's
Links
Nostalgie

Gastenboek

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 28-02-13.

 

 

 

Op deze pagina foto's van mijn modellen met een beknopte beschrijving
Zwarte Zee

zwartezee1.JPG (309459 bytes)

Dit is het waterlijnmodel van de Zwarte Zee, het eerste houten scheepsmodel dat ik gebouwd heb. Het model is verloren gegaan, maar gelukkig heb ik nog een dia gevonden.

Irene

modir1.JPG (38473 bytes)

De Irene is het schip waar ik 15 jaar op gevaren heb. Dit model dateert uit 1982. Ik heb er ongeveer 2 jaar aan geknutseld, op de foto zie je het eindresultaat. Dit model is gebouwd vanaf een paar oude werftekeningen en door zelf aan het echte schip diverse maten te nemen. De bouwtijd is ca 2500 uur.

Eileen

eileen.JPG (38365 bytes)

In een modelbouwwinkel zag ik een bouwdoos van de Eileen en was meteen verliefd op het mooie houten scheepje. Het werd aangeschaft en gebouwd in ongeveer 1500 uur.

Banckert

banck.JPG (34610 bytes)

Hier nog zo'n model waar ik meteen verliefd op werd toen ik het zag. Ik heb me de vrijheid veroorloofd om enigszins van het originele bouwpakket af te wijken door een zeer uitgebreide detaillering aan te brengen, zoals een interieur in de stuurhut en de autobanden buitenboord. Het kostte me 1200 uur om dit model af te bouwen. De Banckert staat nu in een vitrine bij mijn zus.

Fritz

DSC00629a.jpg (71311 bytes)

In Neuss in een modelbouwwinkel kwam ik de tekening van de raderboot Fritz tegen en na enige keren de boel bekeken te hebben werd de tekeningenset aangeschaft. Toen begon het probleem, want van de maten op de tekening klopte niet veel. De tekening van het rad was niet geweldig, maar na diverse bezoekjes aan musea en na een paar gesprekken met mensen die de tijd van de stoomsleepvaart op de Rijn hadden meegemaakt, ben ik vol goede moed begonnen.
Het is nu ondertussen ook door drukte op het werk en zo, een meerjarenplan geworden, maar het resultaat mag er best zijn. Het aantal uren weet ik niet precies meer, maar de bouwtijd van al de andere schepen die ik gemaakt heb, vallen er bij in het niet. Er is nu alleen nog wat afwerking en schilderwerk aan te doen.

Alberdina

Dsc00618a.jpg (58578 bytes)   Dsc00619a.jpg (63791 bytes)

Dit is tot nu toe mijn laatste project, de Alberdina. Dit was het schip van mijn vader en ik ben hierop geboren. Ik probeer dit model zo echt mogelijk te maken, er komt ook een complete kap luiken op. 
Ik ben hier in november 2003 mee begonnen en wanneer het klaar is? Daar kan ik geen enkel zinnig antwoord op geven.
 
De laatste anderhalf jaar heb ik eigenlijk maar weinig aan de modelbouw gedaan, maar zo gauw er vorderingen zijn komt er weer een vervolg.